Låt oss presentera

Magdalena Eriksson

Sångpedagog

Om Magdalena

"Jag älskar magin i mötet med människor, och att se hur sångträningen kan få människor att växa."

2001 grundade Magdalena Eriksson Sångverkstan i Örebro.

Hon hade då jobbat på Kulturama i Stockholm med enskild sångundervisning och såg att behovet av detta även fanns i Örebro, där hon bodde.

Magdalena är en mycket uppskattad sångerska med sin mjuka, klara stämma, och har jobbat med sång och pianistuppdrag parallellt med undervisningen.

Magdalenas har god utbildning i röstfunktionen, och har en examen från Musikhögskolan i både klassisk sång samt pop-rock-jazz-sång.
Med en examen som  filosofie Magister i Musikvetenskap har hon en gedigen utbildning bakom sig, och magisteruppsatsen byggde på frågeställningar kring röstens register.

2014 fördjupade hon sig inom Estill Voice Training, EVT, som utvecklar sångteknik med ny forskning som grund.

Magdalena har arbetat som sångpedagog på Kulturama i Stockholm, Åsa folkhögskola i Katrineholm, Kävesta folkhögskola i Örebro samt Musikhögskolan i Örebro.

2001 mottog hon Örebros jazzclub Just Jazzclubs stipendie för Årets mest lovande jazzmusiker.

2006 mottog hon Medborgarskolans Kulturpris för sin insats som kulturarbetare.

Som musiker så jobbar Magdalena med allt från kapellmästare uppdrag, som barpianist och sångsolist, samt konserterar med bla Andrumskoraler och Trio con Air.

Under åren 2014-2016 producerade och arrangerade hon konsertturnén ”Till minne av Ted Gärdestad” med ca 20 konserter runt om på landets konserthus, där Kenneth Gärdestad berättar historien om sin bror.

Magdalena är en varm och inkännande sångpedagog, som med sin tekniska skicklighet samt empatiska förmåga möter upp sångaren på ett fint sätt.

Hon är utbildad sångpedagog inom jazz, musikal och pop, men hennes sångpedagogutbildning innefattar även klassisk sång och hon  kvittrar gärna  iväg dig i en klassisk aria.

Rulla till toppen