Låt oss presentera

Caroline Ericson Welin

Fil kand musikpedagogik, sång- körpedagog

Om caroline

"Att få se hur sången kan lyfta en människa till oanade höjder och förmedla glädje till både sångaren själv och till andra – det är fantastiskt!"

Caroline är sång- och körpedagog, utbildad vid Musikhögskolan i Örebro.

Legitimerad och behörig att undervisa i musik inom skolans samtliga stadier.
Fil kand i musikpedagogik. Hon har en lång arbetslivserfarenhet med allt ifrån spädbarnsmusik, musiklekis, barnkörer, sång och vuxenkör på olika kulturskolor och kyrkor. På Risbergska gymnasiet i Örebro har hon haft anställning sångpedagog och lärare på estetiska programmet i ca 14 år.
Inom ramen för egen verksamhet har hon utöver fast arbete utövat privatundervisning i sång, ansvarat för fortbildning för framförallt förskolelärare samt undervisat i sång, röstträning och ämnesdidaktik på Musikhögskolan i Örebro.
Genom åren har hon varit mycket anlitad som solist med en stor genrebredd från klassisk sopran till enkel visa, jazz, musikal och popballad. Hon har en mjuk och vackert klingande sopranröst som ger en känsla av himmelska toner.

1996 tilldelades hon, som pedagog och sångerska, Kulturpriset till Hjalmar Bergmans minne.

Caroline möter sina elever med en varm, genuin känsla för människan. Men många arbetsår inom sångundervisning i bagaget så har hon en fin kunskapsskatt att ta av.

Hon har en nyfikenhet inför nya sångstilar som smittar av sig till dig som sjunger hos henne, och du kan få får prova på allt från kulning till hårdrock, och däremellan får du med dig lite Schubert.

 

Rulla till toppen